I lager.

Alaska Navy

2 550 kr


Kappa Alaska Navy 

                  

 

En lätt, dunliknande, feminint skuren kappa för dig som är frusen men inte vill ge avkall på varesig design eller funktion. Den är knälång för maximal värme och har två-vägsdragkedja fram samt högt sprund bak för rörelsefrihet vid all typ av aktivitet. Kappan har skön hög krage, avtagbar luva och Uhip’s nedfällbara handvärmare.

Alaska är tillverkat av ett mjukt nylontyg med DWR behandling som är snett kanalsytt med Sorona See A1 från DuPont, en fjäderlätt isolering som ger maximal värme samtidigt som det till stora delar består av återvunna fibrer växtriket. A1 är väldigt likt fågeldun till konsistensen och isoleringen ser till att du håller dig riktigt varm i denna kappa!Se mer nedan om material och funktion.

Färg: mörkt marinblå, dark navy

Användningsområde: ridkappa, fritidskappa

Material

-DWR behandlat Ripstop nylon
 -Dupont Sorona Clomax 250 gsm
 -YKK dragkedjor

Syntetdun har den fördelen gentemot dun att det tål fukt och väta. Isoleringen är tillverkad i tunna skikt som ger luftfickor vilket i sin tur skapar en extremt värmande isolering där kroppsvärmen lagras i de små fickorna.

Syntetdunet från Dupont är ett material som till ca 40 % består av återvunna delar från växtriket. Materialet heter Sorona See Pro och är dessutom framställt under en extra energisnål process vilket innebär mindre utsläpp av växthusgaser. Både tyget och isoleringen kommer från fabriker som är OEKO-Tex certifierade.

Funktion

-Avtagbar luva
 -Tre fickor med dragkedja
-Nedfällbara handvärmare som skyddar handen från kyla
-Tvåvägsdragkedja framtill
-Högt sprund bak med tryckknappar
– Elastiska benband med tryckknappar på insidan